Welke ledlamp voor planten is het beste?

Onze laatste blogs

18 januari 2024
Wat is de levenscyclus van een plant?
22 december 2023
Welke kweek LED lamp heb ik nodig?
21 december 2023
Hoe kun je planten kweken met LED lampen?
24 november 2023
Vindt er bij planten op een bewolkte dag fotosynthese plaats?
24 november 2023
Groeien planten sneller in het donker of toch kiezen voor LED groeilampen?
26 oktober 2023
Welke ledlamp voor planten is het beste?
12 oktober 2023
Waarom is fotosynthese belangrijk?
8 september 2023
Planten groeilamp led. Hoe werkt dit?
11 augustus 2023
De Kracht van Full Spectrum LED op Plantengroei
11 augustus 2023
Lichtreactie fotosynthese. Wat is dat?

Inleiding tot welke ledlamp voor planten jij nodig hebt

Door de donkere winters of donkere plekjes en hoekjes in je huis is het vaak lastig om goed te zorgen voor je planten. Door groeilampen kunnen je planten goed groeien zonder de juiste lichtinval te hebben van een raam. Maar welke ledlamp voor planten is de perfecte? Ze geven de planten een een extra boost tijdens de winterdagen. Wij helpen je met deze keuze!

Met ledlampen voor planten kun je je eigen tuin- en kassenbouw beginnen, maar welke ledlampen voor planten is het beste om te gebruiken. Dat bespreken we in deze blog. Het is namelijk niet de bedoeling dat je planten verdorren of minder vrucht opbrengst hebben. Met de LED groei lampen van EcoLed Systems bereik je top resultaat met minimale inspanning. Dit is iets wat iedereen toch wil?

Tuinieren

Ben je serieus bezig met tuinieren of kweken van planten, maar dan in huis? Dan is de juiste Ledlamp voor de planten cruciaal. Binnenhuis is er namelijk misschien niet genoeg licht wat de plant nodig heeft om te groeien. De bloei en gezondheid van de plant hangt hiervan af. Bij het selecteren van de juiste Ledlamp is het wel handig als je weet waar je op moet letten en wat erg belangrijk is om rekening mee te houden. Alleen op deze manier kan je de best geschikte ledlamp voor de planten vinden. Tot slot maakt het, het kiezen tussen de diverse lampen makkelijker, zodat je antwoord krijgt op de vraag welke ledlamp voor planten is het beste.

Welke ledlamp voor planten

Bekijk hier hoe EcoLed Systems u kan helpen met LED Groeilampen

De led groeilamp voor planten en gewassen

LED-groeilampen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Vooral binnen het vak tuinieren heeft de LED-groeilamp een revolutie teweeggebracht. Een groeilamp is een Ledlamp dat gebruik maakt van een aangepast kleurenspectrum, namelijk blauw, rood en wit licht. Dit licht zorgt er vervolgens voor dat de plant het beter gaat doen. De kleur blauw zorgt ervoor dat de fotosynthese van de plant wordt bevorderd net als het rode licht dat ook nog eens zorgt voor het in bloei zetten van de plant. Door het lage verbruik en de hoge lichtopbrengst is het een ideale manier om te gebruiken bij plantengroei. Daarnaast gaan Ledlampen ook nog eens extra lang mee.

Een tip om rekening mee te houden bij het kiezen welke ledlamp voor planten het beste is, is om dan wel geen groeilamp in de vorm van een peertje te kopen, maar in de vorm van een lamp met allemaal Ledstrips ingebouwd. Een peertje kan namelijk, maar weinig planten belichten, terwijl een lamp met Ledstrips veel planten kan belichten. Ook dien je de groeilamp niet 24 uur lang aan te laten. Een plant heeft namelijk ook zo zijn dag-en-nachtritme nodig. In de nacht rusten de planten in het donker voor zijn ontwikkeling. Vandaar dat een ingebouwde timer ook geen slecht idee is. Zo hoef je namelijk niet na te denken om de lamp aan- en uit te zetten.

Welke ledlamp voor planten is het beste

Lees ook onze andere blogs over plantengroei met LED

Waar moeten we op letten bij het kiezen van een LED-groeilamp?

Om erachter te komen welke ledlamp voor planten het beste is moet je letten op een paar dingen, namelijk het lichtspectrum, lichtintensiteit, energie-efficiëntie en levensduur. Lichtspectrum is de reeks van de opvolgende kleuren die het licht weergeeft. Planten hebben hier verschillende lichtfrequenties voor nodig willen de planten groeien. Over het algemeen hebben ze vooral blauw en rood licht nodig. Zo zijn er Ledlampen die een volledig spectrum bieden, maar ook groeilampen die zich specifiek richten op specifieke groeifases van de plant.

EcoLED Systems heeft eental van lampen met verschillende spectrums om de ultieme behoeften van diverse plantensoorten te voorzien via Ledlampen. Ook staat EcoLed Systems bekend om de energie-efficiëntie producten die de energierekening laag houdt en het milieu helpen. De levensduur van LED-groeilampen verschillen per variant. Zo gaan de wat hoogwaardige lampen jarenlang mee.

EcoLed Systems is de beste keuze voor LED Groeilampen

EcoLed Systems heeft een uitstekende keuze als het gaat om LED-groeilampen voor planten. Deze zijn namelijk ontworpen met aandacht voor detail en kwaliteit. Enkele redenen om te kiezen voor EcoLed Systems binnen de vraag welke Ledlamp voor planten het beste zijn, is vanwege het brede assortiment, de aangepaste spectrums, de energiezuinigheid, de duurzaamheid en de deskundigheid. Zo heeft EcoLed Systems veel diverse LED-groeilampen voor zowel de beginnende als de wat ervaren plantenkwekers voor binnen. Maak niet uit welke planten je hebt van kamerplanten tot kruiden of groentes.

Met de LED-groeilampen is alles mogelijk voor groei, bloei en beide te realiseren. Door te kiezen welke ledlampen voor planten u nodig heeft, biedt je ze de optimale lichtomstandigheden. Iets wat zeer zeker essentieel is voor planten. Tot slot zoals eerder al benoemd biedt EcoLed Systems extreem energiezuinige groeilampen aan voor planten. Ze gebruiken minder energie en zijn aanzienlijk erg kostenbesparend op een lange termijn naast dat ze ook nog eens erg lang meegaan. Dit komt door de hoogwaardige materialen en componenten die de LED-lampen bezitten.

Welke Ledlamp voor planten je ook kiest bij EcoLED Systems ben je altijd aan het goede adres voor je planten. Welke Ledlamp voor planten het beste is en past bij uw planten, dat is persoonlijk en hangt af van het soort plant en de ruimte. Voor meer informatie over de LED-groeilampen die EcoLED Systems aanbiedt, kunt u gerust de website verder bekijken of contact opnemen met een van onze professionals. Zij helpen u graag verder om de juiste LED-lamp voor de planten uit te kiezen. Je zult op deze manier ontdekken dat de producten zeker een slimme investering is voor jou als binnen, kweker of plantenliefhebber. Welke Ledlamp voor planten je dan ook op het oog hebt.

Conclusie

Welke LED-lamp voor planten het beste is, hangt dus ook af van de plant, zijn wensen en behoeften. Hierbij is het van belang om bij ervaren professionals te kijken naar het lichtspectrum, de lichtintensiteit, de energie-efficiëntie en duurzaamheid van de lamp. Bij EcoLed Systems bieden ze aan de hand van deze criteria een uitstekende selectie van LED-groeilampen voor de planten. Als je de beste groeiomstandigheden voor de planten wilt bieden, overweeg dan te investeren in LED-groeilampen van EcoLED Systems.

Bekijk alle artikelen

VRAGEN?

Elk probleem wordt snel en efficiënt afgehandeld door ons klantenserviceteam. Of het nu gaat om technisch advies, distributie of een ander verzoek, 
wij staan ​​24/7 voor u klaar.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram